Despre Intreprindere

Activitatea întreprinderii
- Î.S. “DBGA” administrează 38 de lacuri cu suprafața de 4339 Ha și a Fîșiilor riberane de 1367 Ha
- Analiza nevoilor Populației în resursele de apă, luarea de măsuri cu privire la utilizarea rațională a resurselor de apă.
- Completarea Cadastrul Apelor și statisticile de utilizare a apei;
- Asigură colectarea , prelucrarea și generalizarea datelor rapoartelor statistice de stat privind utilizarea resurselor de apă .
- Exercită un control la utilizarea rațională și protecția resurselor de apă, în conformitate cu legea .
- Crearea unui sistem informațional automatizat, administrarea portalului de mediu http://www.dbga.md/siga.html
- Dezvoltarea și actualizarea site-ul www.dbga.md
- Proiecte de dezvoltare în cadrul Fondului Ecologic Național.
Statutul Intreprinderii
1. Denumirea: Întreprinderea de Stat “Direcţia Bazinieră de Gospodărire a Apelor”. (în continuare - Întreprinderea).
2. Sediul Întreprinderii: or. Chişinău, str. Vasile Alecsandri, 1, MD 2009, Republica Moldova.
3. Întreprinderea este creată prin ordinul Concernului de Stat al Gospodăririi Apelor “AQUA” nr. 145 din 02.11.1990.
4. Fondator al Întreprinderii este Agenţia “Apele Moldovei”, cu sediul or. Chişinău, str. Gheorghe Tudor, 5. (în continuare - Fondator)
5. Principalele genuri de activitate a Întreprinderii de Stat “Direcţia bazinieră de gospodărire a apelor”:
- 75140 Activităţi auxiliare pentru organele administraţiei publice;
- 75200 Activităţi pentru societate;
- 72400 Activităţi legate de băncile de date;
- 72300 Prelucrarea datelor;
- 64200 Telecomunicaţii;
- 72600 Alte activităţi legate de tehnica de calcul.
6. Întreprinderea este agent economic şi desfăşoară activitate de întreprinzător pe baza proprietăţii ce i-a fost transmisă în gestiune.
7. Întreprinderea dobîndeşte dreptul de persoană juridică din momentul înregistrării ei de stat la Camera Înregistrării de Stat a Ministerului Justiției.
8. În calitatea sa de persoană juridică, Întreprinderea dispune de ştampilă şi blanchete cu Stema de Stat a Republicii Moldova, denumirea sa completă sau abreviată în limba de stat, cu sintagma "Republica Moldova", numărul de identificare de stat (IDNO). Pe blancheta Întreprinderii poate fi indicată, de asemenea, adresa, telefonul de contact, contul bancar şi altă informaţie. Întreprinderea poate încheia contracte în numele său, îşi poate asuma obligaţii, poate fi reclamant sau pîrît în instanţele judecătoreşti.
9. Activitatea Întreprinderii este reglementată de Codul civil, nr.1107-XV din 6 iunie 2002, Legea nr.146-XIII din 16 iunie 1994 cu privire la întreprinderea de stat, Legea nr.845-XII din 3 ianuarie 1992 cu privire la antreprenoriat şi întreprinderi, alte legi şi acte normative şi de prezentul Statut.
10. Patrimoniul Întreprinderii aparţine în totalitate statului şi se formează din următoarele surse:
a) depuneri materiale ale Fondatorului în capitalul social;
b) profitul net înregistrat din activitatea economico-financiară a Întreprinderii;
c) suma uzurii şi amortizării calculate;
d) investiţii capitale şi dotaţii de la buget;
e) bunuri transmise cu titlu gratuit;
f) alte surse legale.
11. La prezentul Statut se anexează actul de inventariere a bunurilor Întreprinderii, aprobat de Fondator, avînd indicate în el componenţa, cantitatea şi valoarea bunurilor la data aprobării Statutului, inclusiv suma mijloacelor băneşti din conturile Întreprinderii. Pentru bunurile imobile, suplimentar, se va indica adresa poştală şi, după caz, numărul cadastral.
12. Suprafaţa terenului atribuit Întreprinderii constituie _-__ ha.
13. Întreprinderea poartă răspundere pentru obligaţiile sale cu toate bunurile de care dispune. Fondatorul nu poartă răspundere pentru obligaţiile Întreprinderii. Întreprinderea nu poartă răspundere pentru obligaţiile Fondatorului.
Lacurile de Acumulare
Noutati
-
Astăzi, 22 Martie, cu prilejul ZIlei Mondiala e Apei, Î.S Direcția Bazinieră de Gospodărire a Apelor împreună cu Agenția Apele Moldovei desfășoară o amplă campanie de ecologizare "Respect pentru mediu". Activitatea principală a evenimentului are loc în r.Drochia cu participarea primăriilor din s. Popeștii de Jos și s. Popeștii de Sus, STI Drochia, Gimnaziul Ion Creangă.
-
-
”Î.S. ”Direcția Bazinieră de Gospodărire a Apelor” anunță concurs de pentru selectarea companiei de audit care va efectua auditul financiar intern al Întreprinderii
Auditul financiar urmează să fie desfăşurat începând cu 23 martie 2017 cu prezentarea Raportul de audit Asociaţiei până la 15 aprilie 2017.
Ofertele urmează a fi depuse până la 22 martie 2017, ora 16.00, la adresa: str. Vasile Alecsandri, nr. 1 of. 805, 816, MD-2009 Chişinău. ”
-
La sediul Agentiei Apele Moldovei, pe data de 20.02.2017 a avut loc seminarul final al proiectului SMARIGO al carui beneficiar este I.S. "DBGA". La eveniment au participat peste 40 de actori implicati in domeniul apelor: Administratia Publica Centrala, APL, ONG.
-
-
In cadrul proiectului EPIRB a fost elaborat proiectul final al Planului de Gestionare dl Districtului Bazinului Hidrografic Dunărea-Prut Și Marea Neagră Ciclul I, 2017 – 2022
-
Conferința de închidere a Proiectului Water Leap, a carui beneficiar e I.S. "DBGA" a avut loc în data de 23 noiembrie 2016, la Hotelul Codru din Chișinău. Aproximativ 23 de actori relevanți pentru sectorul apei din Republica Moldova au participat la eveniment și o nouă abordare legată de inovare în sectorul apei a fostabordată. Mai multe detalii pe: http://waterleap.eu/en/2016/11/23/closing-project-conference
-
In cadrul proiectului EPIRB a fost elaborat proiectul final al Planului de Gestionare a bazinului hidrografic Prut.In toamna 2016 va fi un Plan comasat pentru districtul Dunarea-Prut si Marea Neagra care va fi aprobar prin H.G. la sfirsitul anului curent.Puteti gasi aici PGBH Prut in RO si Engleza,precum si Sumarul executiv in Romana.
-
Ziua Mondială a Apei este un prilej de bune practici pentru toți, mai ales pentru cei care ne dau un exemplu prin capacitatea de a înțelege și punerea în practică a cunosțintelor asimilate.
Cu prilejul acestei manifestații globale, Î.S. DBGA a organizat activități de salubrizare a lacului de acumulare Ulmu, au fost plantați 30 de puieți de tei.La această activitate au participat reprezentanți ai Î.S. DBGA, Agenției Apele Moldovei, ONG-uri.
-
-
La Agentia "Apele Moldovei" a avut loc sedinta grupului de lucru intre reprezentantii Agentiei Slovace de Dezvoltare, PNUD
, Agentia Apele Moldovei si colaboratorii I.S."DBGA" in vederea evaluarii propunerii de proiect
"Improvement of water management via Modernization and Extension of Water Users Register ".
Descarcati aici Acte Normative de Irigare pentru efectuarea calculelor
-
- Descarcati aici Formular nr.1 de Gospodarire a Apelor
-
Descarcati aici REGULAMENTUL CU PRIVIRE LA COORDONAREA CONDITIILOR DE FOLOSIRE SPECIALA A APEI (consultare)